Τα νέα της Βιβλιοθήκης μας ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

 

  • Την Τρίτη 1 Μαρτίου έγινε παρουσίαση της Βιβλιοθήκης διαδικτυακά για τους γονείς της    Α’ και Β’ Δημοτικού. Παρουσιάσαμε στους γονείς τον τρόπο που λειτουργεί, τις κατηγορίες των βιβλίων, τους ξεναγήσαμε στον χώρο και προσπαθήσαμε να τους δώσουμε μια εικόνα του τι συμβαίνει όταν έρχεται μια ομάδα παιδιών να την επισκεφθεί.                                                  
  • Τον Μάρτιο στο πλαίσιο των Δωρεών που κάνουμε σε σχολεία και σε φορείς που επιθυμούν να δημιουργήσουν την δική τους Παιδική Βιβλιοθήκη, στείλαμε στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Καρβουνάδων Κυθήρων, 120 παιδικά βιβλία, για τις ηλικίες των παιδιών του Δημοτικού.                                                                                                                                                                                                                                                    
  • Την Πέμπτη 1η Μαρτίου, την προγραμματισμένη ώρα του, ήρθε το τμήμα Ε1 με τη δασκάλα τους, την κυρία Ράβναλη. Συζητήσαμε με τα παιδιά τις εντυπώσεις τους από την προβολή του ντοκιμαντέρ «kiss the ground” που έγινε στην τάξη τους. Περισσότερες πληροφορίες στα νέα του κήπου.                                                                                                           
  • Ο Απρίλιος θα είναι αφιερωμένος στην Ελληνική Μυθολογία. Στο χώρο της Βιβλιοθήκης θα εκτίθενται όλα τα βιβλία που έχουμε για την Ελληνική Μυθολογία και παράλληλα τα παιδιά θα μπορούν να εκθέσουν αντικείμενα που έχουν σχέση με το θέμα. Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικά : παιχνίδια, κατασκευές, ζωγραφιές, επιτραπέζια, ρούχα, δικά τους βιβλία για την Ελληνική Μυθολογία και ότι άλλο μπορεί να δημιουργήσει η φαντασία τους.  Το αφιέρωμα θα κλείσει με τη δράση «Φτιάχνω το δικό μου μύθο». Τα παιδιά επιλέγουν τον αγαπημένο τους ήρωα/ήρωες και φτιάχνουν έναν νέο δικό τους μύθο. Η δράση αφορά τα παιδιά όλων των τάξεων.                                                                                                                                                                                                                      
  • Ευχαριστούμε την κυρία Μαριλένα Μάκρη (γονέα μαθητή του σχολείου μας) και την κυρία Ιωάννα Γουσέτη (γονέα παλαιού μαθητή μας) για τα παιδικά βιβλία που δωρίσανε στη Βιβλιοθήκη μας.