Τα νέα του κήπου μας ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

 

  • Στις 23 Φεβρουαρίου με το τμήμα ΣΤ3 του σχολείου μας, την δασκάλα τους κυρία Μαλαμίτσα Χατζή και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας μεταφυτέψαμε στο πάρκο της οδού Κύπρου (πριν την παιδική χαρά) την ελιά που είχαμε σε μια μεγάλη γλάστρα για πολλά χρόνια έξω από την Βιβλιοθήκη μας.                                                                                                                                                                                                                                                                                               
  • Αυτό το μήνα τελειώσαμε και τα κλαδέματά μας. Συγκεκριμένα κλαδέψαμε τις τρεις ελιές στον κήπο της οδού Κύπρου.                                                                                                                                                                             
  • Ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε να διακρίνουμε κάποια από τα χόρτα που έχουμε στον κήπο μας και που τρώγονται, όπως : ραδίκια, ζοχούς, άγρια ρόκα. Επίσης μάθαμε, πώς να τα κόβουμε έτσι ώστε να μην πειραχτεί η ρίζα τους και να έχουμε τη δυνατότητα να τα κόψουμε ξανά.  Δυστυχώς, λόγω του χιονιά και του κλεισίματος των σχολείων δεν είχαμε τη δυνατότητα να φάμε τις σαλάτες μας.                                                                                                                                                                                                                         
  • Στο πλαίσιο των προβολών που γίνονται μέσα στην τάξη, το τμήμα Ε1 παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ “kiss the ground” που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Διεθνούς Φεστιβάλ παιδικού και νεανικού κινηματογράφου “Cinedoc Kids”. To “φίλα το χώμα” αποκαλύπτει ότι μέσα από την αναζωογόνηση του χώματος μπορούμε να σταθεροποιήσουμε ολοκληρωτικά το παγκόσμιο κλίμα. Ένας από τους τρόπους αναζωογόνησης είναι η κομποστοποίηση με την οποία ασχολούμαστε πολύ καιρό τώρα με τα παιδιά στον κήπο του σχολείου μας. Η διαδικασία και η παρατήρηση βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν τα οφέλη της κομποστοποίησης για το περιβάλλον.                                                                                                                                                    
  • Το σχολείο μας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας και τον Σύλλογο Γονέων, αποφάσισε να μαζέψει το φθινόπωρο, τον καρπό από τα 82 ελαιόδεντρα που βρίσκονται στην οδό Κύπρου, στο τμήμα από την Λεωφόρο Πεντέλης έως την οδό Αγίου Αντωνίου. Μετά τη συγκομιδή του καρπού, οι ελιές θα μεταφερθούν από τον Δήμο σε ελαιοτριβείο και το λάδι που θα παραχθεί θα καλύψει τις ανάγκες συνανθρώπων μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη, σύμφωνα με τη λίστα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Για να έχουμε όμως καλύτερη καρποφορία είναι σημαντικό οι ελιές να κλαδευτούν. Για αυτό σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου θα έχουμε κλαδέψει τα ελαιόδεντρα μέχρι τα μέσα Απριλίου. Στην προσπάθεια αυτή είναι ευπρόσδεκτη και σημαντική η εθελοντική  εργασία γονέων   και παιδιών. Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στη δράση  του κλαδέματος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email του Συλλόγου Γονέων.

 

Ραντεβού τον Απρίλιο