Τα νέα της Βιβλιοθήκης μας ΜΑΙΟΣ 2022

 

Σας καλωσορίζουμε στην μηνιαία μας επικοινωνία, που είναι και η τελευταία γι’ αυτή τη σχολική χρονιά.

Τον Μάιο ολοκληρώθηκε το αφιέρωμά μας στην Ελληνική Μυθολογία, με την παρουσίαση των μύθων που είχαν γράψει τα παιδιά με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο τους ήρωα.

Οι εργασίες ήταν ατομικές αλλά και ομαδικές και εκτέθηκαν στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν και βιβλία των μαθητών από τις προσωπικές τους βιβλιοθήκες με θέμα την Ελληνική Μυθολογία.

Την Δευτέρα 23 Μαΐου επισκέφτηκε την Βιβλιοθήκη μας το 1ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων, στο πλαίσιο της γνωριμίας των παιδιών με το μελλοντικό τους σχολείο. Ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με το διδακτικό προσωπικό και περιηγήθηκαν στους χώρους του σχολείου.

Επίσης την ίδια μέρα σταμάτησαν οι δανεισμοί των βιβλίων έτσι ώστε οι επιστροφές τους να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Το τέλος μιας σχολικής χρονιάς μας αφήνει πάντα μια γλυκόπικρη γεύση. Από τη μια η μελαγχολία του αποχωρισμού με παιδιά που τα γνωρίζεις από την ηλικία των έξι χρονών, που έχεις παρακολουθήσει την πορεία τους και την εξέλιξή τους, και από την άλλη η χαρά του να βλέπεις το παιδί να γίνεται σιγά-σιγά έφηβος.

Τους στέλνουμε την Αγάπη μας να τα συντροφεύει και την υπόσχεση ότι η Βιβλιοθήκη τους θα είναι πάντα ανοιχτή γι’ αυτούς.

 Εκτός από τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης, φέτος αποχαιρετούμε και δύο εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, την κυρία Αναστασία Κούστα και την κυρία Φρίντα Κάνη, που συνταξιοδοτούνται.

Τους ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και τους ευχόμαστε ότι καλύτερο στο νέο κεφάλαιο της ζωής τους.