Τα νέα της Βιβλιοθήκης μας ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022


Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι οι μέρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης μας για τις επισκέψεις των τμημάτων θα είναι πλέον κάθε Τρίτη και Πέμπτη της εβδομάδας λόγω της προσφοράς της κυρίας Μαριάννας Ζιντίληπου είναι μητέρα μαθητή του σχολείου μας, να βοηθάει εθελοντικά στην λειτουργία της. Το ότι πλέον υπάρχουν δύο άτομα να λειτουργούν την Βιβλιοθήκη, βοηθάει πρώτα απ’ όλα στο να είναι ανοικτή όλο το μήνα και να υπάρχει μία συνέχεια στην λειτουργεία της και επιπλέον να μοιράζονται οι πολλές και διαφορετικού είδους εργασίες που είναι απαραίτητο να γίνουν, τόσο για να μπορεί να λειτουργεί όσο και για να εξελίσσεται.

Το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου, άνοιξε ξανά η Βιβλιοθήκη μας και για τους γονείς.  Έτσι είχαν την ευκαιρία να περάσουν ένα όμορφο Σαββατιάτικο πρωινό, επιλέγοντας το βιβλίο που θα ήθελαν να διαβάσουν με το παιδί τους, παίζοντας κάποιο επιτραπέζιο, φτιάχνοντας ένα παζλ, ζωγραφίζοντας, ανακαλύπτοντας νέα και παλαιά βιβλία,…

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ο.Κ.Π.Α (Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης) του Δήμου μας, για την πολύτιμη δωρεά βιβλίων που μας έκανε. Η Δωρεά περιείχε βιβλία διαφόρων κατηγοριών, νέα αλλά και παλαιά, που κάλυψαν πολλές ανάγκες μας.

Αυτόν το μήνα δεχτήκαμε δύο ακόμα Δωρεές βιβλίων, δυστυχώς δεν υπήρχε το όνομα του Δωρητή με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γράψουμε , όπως κάνουμε πάντα, το όνομά του πάνω στο βιβλίο που δωρίζει. Γι’ αυτό καλό είναι όταν δωρίζετε ένα η περισσότερα βιβλία, να αφήνεται και ένα χαρτί με το ονοματεπώνυμο το δικό σας ή του παιδιού που τα δωρίζει. Στο site μας υπάρχει ξεχωριστό κομμάτι για τους Δωρητές του κάθε σχολικού έτους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς του Β1, για το δώρο που έκαναν στην Βιβλιοθήκη μας. Η αγορά ενός επίπλου Βιβλιοθήκης, ήταν μία από τις ανάγκες της, με δεδομένο ότι τα βιβλία μας έχουν ξεπεράσει πια σε αριθμό τα 5.000 και το θέμα του που θα τα τοποθετήσουμε, είναι καίριο. Ένα επιπλέον ευχαριστώ στην κυρία Μαριάννα Ζιντίλη, για την οργάνωση αυτής της πρωτοβουλίας και στον σύζυγό της κύριο Αλατζίδη για την μεταφορά και την συναρμολόγηση του επίπλου.

Στις 22 Νοεμβρίου υποδεχτήκαμε στο Σχολείο μας, φοιτητές και καθηγητές από το Georgia State University της Αμερικής, στο πλαίσιο προγράμματος δειγματικών διδασκαλιών στις τάξεις του σχολείου μας. Η περιήγησή τους στους χώρους του Σχολείου ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή τους στον χώρο της Βιβλιοθήκης. Τους ξεναγήσαμε στον χώρο της, τους εξηγήσαμε πώς λειτουργεί, πώς δημιουργήθηκε και κυρίως ποιοι είναι οι στόχοι της. Ήταν ένα πολύ ευχάριστο γεγονός, που έδωσε τη δυνατότητα σε παιδιά και δασκάλους , να υποδεχτούν ανθρώπους από έναν άλλο τόπο, με ένα διαφορετικό σε πολλά εκπαιδευτικό σύστημα και βοήθησε στο να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων.